Izaberi zdravlje logotip

Ovdje ste: Neprijatelji zdravlja / Debljina / Europska ministarska konferencija o suzbijanju debljine

Europska ministarska konferencija o suzbijanju debljine

EU.jpgSvjetska zdravstvena organizacija (SZO), Regionalni ured za Europu, priprema Europsku ministarsku konferenciju o suzbijanju debljine!
Pojava debljine u ljudi utrostručila se  tijekom posljednja dva desetljeća, a prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije (SZO), debljina svake godine odnese 17 milijuna života. U Istanbulu će od 15-17 studenog 2006. biti istaknuti ciljevi konferencije:

    * jačanje zdravstvene i političku svjest o problemu debljine
    * poticanje na aktivno djelovanje svih odgovornih razina društva
    * poticanje međunarodnog i međusektorskog partnerstva

Očekuje se blizu 600 sudionika, uključujući i delegate vladinih i nevladinih organizacija iz 53 zemlje članice europske regije. Vjeruje se da će ministri i delegati sudionici konferencije usvojiti Europsku povelju o suzbijanju debljine koja uključuje mehanizme zakonodavstva i predstavlja vodič za akcijske planove.

Konačni cilj ove akcije SZO-a je podizanje svijesti o globalnom problemu pretilosti te pružanje podrške nacionalnim politikama u borbi na ovom polju. Smatra se da je epidemiju moguće staviti pod kontrolu, ali to se može učiniti samo opsežnom međunarodno koordiniranom akcijom. Jačanje međunarodne suradnje uz visoku razinu političke volje i partnerstvo na nacionalnoj i lokalnoj razini neophodno je za provođenje akcija suzbijana pretilosti u regiji.

www.who.int/en/

Joomlart