Izaberi zdravlje logotip

Ovdje ste: Neprijatelji zdravlja / Debljina / Disney i Mickey Mouse za zdravije obroke

Disney i Mickey Mouse za zdravije obroke

mickey.jpgNoviji podaci koji govore o alarmantnom porstu debljine među djecom i tinejdžerima, potaknuli su pojedine proizvođače hrane da započnu promovirati zdraviju hranu namijenjenu djeci.
U skladu s trendom proizvodnje zdravijih obroka za djecu, tvrtka Walt Disney Co. je ove godine objavila da će u hrani koja se prodaje s likom Mickey Mousea, ograničiti količinu masnoća i kalorija. Vezivanje Disney brenda želi se ograničiti na hranu manjih porcija i onu koja je manje slatka i zasićena mastima.
Nova politika kompanije želi distancirati planetarno popularne Disneyeve likove od fast food proizvoda koji se uzročno povezuju s debljinom. Najvaljeno je da više neće biti suradnje s McDonalds'om u reklamiranju Happy Meals brze hrane za djecu.
Promoviraju se nove nacionalne smjernice za prehranu djece te je istaknuto da će u Dinsey-parkovima gazirani napitci i prženi krompirići biti zamjenjeni obrocima s povrćem i prirodnim sokovima.
Ovi iznimno važni koraci pozdravljeni su od strane stručnjaka koji također apeliraju na indusriju hrane i oglašivače da učine više kako bi se slatkiši što manje reklamirali tijekom dječijiih televizijskih emisija.  

Izvor: Los Angeles Times
Latimes.com

Joomlart